SEO tips om hoger in Google te komen - Marketingbureau Online2see

Home » Blog » SEO tips om hoger in Google te komen

SEO tips om hoger in Google te komen

Google is een goed kanaal om je klant te bereiken, maar dat doet toch iedereen? Hoe kan ik nu boven mijn concurrent komen in de zoekresultaten? Dat zullen wij jou in deze blog uitleggen. Door gebruik te maken van onze SEO-tips is jouw website niet alleen klaar om hoger in Google te komen, maar is de kans heel groot dat je beter vindbaar wordt dan jouw concurrent!

SEO tip 1: Gebruik relevante content

Relevante content zorgt voor meer bezoekers op je website. Vraag jezelf altijd af wat je klant wilt weten. Door jezelf dat af te vragen (en desnoods te vragen aan je klant), kun je relevante content creëren. Dit houdt in dat bezoekers sneller je website vinden en hier ook langer op zullen blijven. Google ziet een lange bezoektijd als relevant. Dit is dus een mogelijkheid om hoger in de resultaten te komen.

Wil je meer weten over relevante content of andere SEO-tips? Neem contact met ons op en we zullen samen kijken welke relevante content jij kunt aanbieden.

De Yoast-SEO-plugin helpt je om de SEO-instellingen per pagina in te stellen en vertelt je ook welke pagina’s en berichten het minder goed doen. Zo weet je precies waar je nog aandacht aan moet besteden.

hoger in google seo-tips

SEO tip 2: Zorg dat je website responsive is

Wij komen nog steeds websites tegen die niet responsive zijn. Dit wil zeggen dat je website niet goed wordt weergegeven op alle apparaten. Steeds meer gebruikers worden actief op mobiel en bezoeken dus ook via hun smartphone jouw website. Het is dus ontzettend belangrijk om te zorgen dat je website responsive is! Bezoek daarom eens jouw website op een tablet of mobiel en bekijk hoe die eruit ziet. Wordt alles goed weergegeven of is niet alles goed leesbaar? Test je eigen website en pas het zonodig aan.

SEO tip 3: Gebruik goede zoekwoorden

Door gebruik te maken van de Google Search Console weet je heel snel welke zoekwoorden jouw bezoekers gebruiken om op jouw website te komen. Op basis van die gegevens weet je hoe bezoekers jouw website vinden. Om te zorgen dat je meer bezoekers krijgt, kun je met die zoekwoorden pagina’s optimaliseren. Met de zoekwoordplanner van Google Ads kun je het zoekvolume per zoekwoord zien. Zo kun je er snel voor zorgen dat je zoekwoorden gebruikt die veel mensen interessant vinden.

Wil je meer weten over hoe je pagina’s kunt optimaliseren of andere SEO-tips? Neem contact met ons op en we zullen samen kijken hoe we dat kunnen realiseren.

seo-tips hoger in google

SEO tip 4: Maak gebruik van Google Analytics

Google Analytics is dé perfecte tool om inzicht te krijgen in de gegevens van je website. Wie komt er op mijn website, waar komen mijn bezoekers vandaan, hoe oud zijn ze, hoelang blijven ze op mijn website? Dit soort vragen kan Google Analytics allemaal voor jou beantwoorden. Op basis van die antwoorden kun je jouw content en website weer aanpassen.
Al deze gegevens hebben wij in een eenvoudig en visueel dashboard aan elkaar gekoppeld en kost maar €20,- per maand! Het voordeel is dat je met één druk op de knop precies weet wat er op jouw website gebeurd.

Wil je gebruik maken van Google Analytics? Dit kun je eenvoudig zelf installeren op je website door onze instructie te gebruiken.

SEO tip 5: Besteed aandacht aan linkbuilding

Linkbuilding is eigenlijk niks anders dan zorgen dat andere websites linken naar jouw website. Dit noemen we backlinks. Hoe meer links je hebt, hoe relevanter je gaat worden voor Google. Dit heeft uiteraard ook invloed op je positie in de zoekresultaten.

Hoe kun jij zorgen voor links naar jouw website?
– Schrijf een blog op een externe website en link daarin naar jouw website.
– Bij het posten van een social media bericht kun je linken naar jouw website.
– Je website inschrijven bij overzicht- en vergelijkingswebsites.

Maar naast de backlinks, hebben we ook interne links. Dit zijn links op je eigen website die verwijzen naar een andere pagina op je website. Bijvoorbeeld bij een pagina die informatie verstrekt, kunnen bezoekers ook contact met je opnemen. De contactlink verwijst dan weer naar je contactpagina. Hierdoor wordt het navigeren op je website makkelijker gemaakt voor bezoekers en kun je belangrijke pagina’s meer aandacht geven.

seo-tips

Het kost flink wat tijd om hoger in Google te komen, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Weet je niet waar je moet beginnen of hoe je deze tips zelf moet uitvoeren? Neem contact met ons op en dan laten we samen jouw business groeien!

Anderen bekeken ook

lokale seo
meetbare website
google analytics installeren
1
Hoi! Als je een vraag hebt, dan help ik je graag. We zijn elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Powered by