Meetbare website? Doe het zelf! | Marketingbureau Online2see

Home » Blog » Zo zorg je voor een meetbare website!

Zo zorg je voor een meetbare website!

Alles valt of staat met een meetbare website. Of je nu een bericht op social media plaatst of een advertentie maakt, er komt altijd een link achter. Vaak is dit je website. Door te meten hoe een bezoeker jouw website vindt en welke acties hij of zij doet, weet je precies wat je moet veranderen om je conversie te kunnen verhogen. In deze blog laten we je een paar gratis tools zien waarmee je inzicht krijgt in deze gegevens. Door deze gegevens kun je ook snel schakelen en eventueel budgetten anders en effectiever inzetten.

Google Analytics

Dit is zo ongeveer de bekendste tool om je website mee te analyseren. Door simpelweg eenmalig een code te plakken aan de achterkant van je website krijg je enorm veel gegevens binnen. Je kunt bijvoorbeeld zien waar je bezoekers vandaan komen, hoe oud ze zijn, hoe lang ze op je website blijven en of ze terugkomen, waar ze in geïnteresseerd zijn, welke apparaten en browser er gebruikt worden, de interessecategorieën per bezoeker en nog veel meer.

Je krijgt door Google Analytics dus echt een goed beeld van je doelgroep. Ook kun je zien welke pagina’s er bekeken worden en bij welke pagina’s bezoekers afhaken. Daardoor kun je snel zien welke pagina’s behoefte hebben aan verbetering om zo de aandacht van je bezoeker vast te blijven houden. Al deze gegevens hebben wij vastgelegd in onze visuele dashboards.

meetbare website

Google Search Console

Met deze tool kun je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden. Je hoeft je niet bij deze tool aan te melden om te worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Het is wel slim om je aan te melden bij deze tool want dan krijg je inzicht in hoe Google je website ziet. Daardoor kun je problemen voor de vindbaarheid van je website oplossen en de prestaties van je website verbeteren.

meetbare website

Het voordeel van de Google Search Console is dat je inzicht krijgt in de zoektermen van je bezoekers. Je krijgt namelijk te zien op welke termen gebruikers zoeken en bij welke zoektermen ze doorklikken naar jouw website. Daardoor weet je precies op welke zoektermen je website gevonden wordt. Op basis van deze informatie kun je pagina’s maken of optimaliseren voor deze zoekwoorden. Daardoor word je nog beter gevonden en krijg je sneller nieuwe bezoekers op je website.

Google Tag Manager

Dit is een hele goede tool om je website meetbaar te maken. Net als bij Google Analytics moet je een code plakken aan de achterkant van je website. Daarna kun je zelf eenvoudig koppelingen maken met andere tools zoals Google Analytics, Google Ads en Facebook.

De acties van websitebezoekers kun je eenvoudig implementeren in Google Analytics. Zo heb je binnen één tool je totale overzicht. Het voordeel is dat je in Google Tag Manager meteen kunt testen of alles goed is geïmplementeerd. Het voordeel van deze tool is dat je alles tot in detail kunt meten.

Wij kunnen je helpen met het instellen van Google Tag Manager voor het krijgen van een meetbare website! Neem contact met ons op voor meer informatie.

meetbare website

Anderen bekeken ook

google analytics installeren
marketing automation
seo tips
1
Hoi! Als je een vraag hebt, dan help ik je graag. We zijn elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Powered by