Marketing automation: wat is het en hoe werkt het? - Online2see

Home » Blog » Marketing automation: wat is het en hoe werkt het?

Marketing automation: wat is het en hoe werkt het?

Met marketing automation maak je gebruik van geautomatiseerde systemen om bepaalde leads aan je te binden. Daarmee kun je jouw leads door de customer journey (de reis van een klant) heen helpen. Je kunt dit eenvoudig doen door op het goede moment (door een trigger) bepaalde informatie te verzenden (meestal via de mail). Het doel hiervan is natuurlijk om te zorgen dat een lead wordt getriggerd om een aankoop te doen. 

Door een automation kun je leads al eerder in de customer journey bereiken. Daardoor vergroot je de kans op conversie. Dit hele proces kun je, zoals de term al doet vermoeden, volledig automatiseren. In deze blog laten we je zien hoe je dit kunt automatiseren en wederkerige inkomsten kunt genereren. 

marketing automation

Marketing automation software

Er zijn veel verschillende soorten systemen voor marketing automation. Het ligt er maar net aan wat je wensen zijn en welk systeem je prettig vindt om mee te werken. Wij gebruiken zelf MailBlue (de Nederlandse versie van ActiveCampaign). EmailToolTester heeft onderzoek gedaan naar tien verschillende e-mailmarketing systemen en ActiveCampaign komt het beste uit de test! Veel andere systemen kom je ook vaak tegen, zoals: 

HubSpot
SalesForce Pardot
Marketo
✔ 
Act-On

De prijzen, functies en werking van deze systemen lopen nogal uiteen. Wij hebben gekozen voor MailBlue vanwege de betaalbaarheid, de Nederlandse support en de functies die wij nodig hebben. Daarnaast is het maken van een marketing automation ontzettend eenvoudig met MailBlue. Je hebt namelijk marketing automation software nodig als je wilt werken met marketing automation.

Wil je meer weten over e-mail marketing, het kiezen van de juiste software, het opzetten van e-mails, het verzamelen van e-mailadressen en het opbouwen van een band met je lezers? Lees dan onze blog over het starten met e-mail marketing.

marketing automation

Hoe werkt het?

In de video hieronder kun je zien hoe je een automation kunt aanmaken in MailBlue. Daarbij worden bezoekers gelokt met een weggever. Daarna wordt er een serie mails gestuurd. Dit kun je zo uitgebreid mogelijk doen als je zelf wilt. Door het opbouwen van een band met je lezer en uiteindelijk een aanbieding te doen, is de kans groot dat je wederkerige inkomsten kunt genereren die volledig geautomatiseerd zijn.

Na het bekijken van onderstaande video weet jij precies hoe een marketing automation werkt, hoe je die in kunt stellen en hoe je geautomatiseerd wederkerige inkomsten kan genereren!

Anderen bekeken ook

starten met e-mail marketing
marketing funnel
meetbare website
1
Hoi! Als je een vraag hebt, dan help ik je graag. We zijn elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Powered by