Advertenties in WhatsApp vanaf 2020 - Marketingbureau Online2see

Home » Blog » Advertenties in WhatsApp vanaf 2020

Advertenties in WhatsApp vanaf 2020

WhatsApp gaat vanaf volgend jaar advertenties in de app krijgen. Deze advertenties in WhatsApp worden als eerste toegevoegd aan de functie WhatsApp Status.

De advertenties gaan erg veel lijken op de advertenties in Instagram Stories. Daar kunnen gebruikers een foto of video met tekst plaatsen, die na 24 uur weer verdwijnt. Tussen de updates door krijgen gebruikers reclames te zien. Deze manier van advertenties weergegeven zal op dezelfde manier geïntegreerd worden aan de functie WhatsApp Status.

Wat kun je hier als bedrijf nou mee gaan doen? Is het interessant om deze advertenties te gaan gebruiken? Dat is zeker wel het geval!

In deze blog gaan we je uitleggen waarom deze advertenties waardevol voor je kunnen zijn en hoe het eruit gaat zien.

advertenties in whatsapp

Advertenties in WhatsApp: wat heb je eraan?

Volgens het Nationale Social Media Onderzoek 2019, het grootste trendonderzoek naar het gebruik van social media in Nederland, neemt het gebruik van WhatsApp steeds meer toe. Datalekken bij Facebook hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er een groter wantrouwen is richting dit platform. WhatsApp blijft jaarlijks maar groeien. Daarom is het ontzettend waardevol om als bedrijf hier meer op in te zetten. De integratie van advertenties in WhatsApp is een krachtige manier om meer (nieuwe) potentiële klanten te kunnen bereiken.

In 2019 waren er in Nederland 11,9 miljoen gebruikers op WhatsApp. Daarmee lopen ze ver voor op Facebook (10,1 miljoen gebruikers). Ten opzichte van vorig jaar is WhatsApp ook gegroeid met 3% terwijl het gebruik van Facebook met 6% is afgenomen.

Het is dus erg interessant en slim om meer gebruik te gaan maken van WhatsApp. Dit hoeft natuurlijk niet meteen met advertenties, maar het kan ook al met WhatsApp Business.

onderzoek advertenties in whatsapp

Advertenties in WhatsApp: hoe gaat het eruit zien?

In 2020 komen de eerste advertenties in WhatsApp. De advertenties worden in eerste instantie toegevoegd aan de functie WhatsApp Status. Zoals eerder genoemd gaan deze advertenties erg veel lijken op de advertenties in Instagram Stories.

Er is een grote kans dat de advertenties in de komende jaren uitgebreid gaan worden. Daardoor is het mogelijk dat de advertenties in de toekomst wellicht ook in je chats, tussen je contactpersonen of op een andere plek komen te staan. Op dit moment worden de advertenties eerst toegevoegd aan de functie WhatsApp Status.

In dit bericht worden de nieuwe functies met betrekking tot het adverteren in WhatsApp toegelicht. Ook zullen er meer functies komen voor WhatsApp Business. Via WhatsApp Business kun je ook berichten verzenden naar je klanten over een specifiek product, waarbij de klant het product eenvoudig kan bekijken en meer productfoto’s krijgt te zien. Daarnaast kan de klant jouw productcatalogus zien en daardoor ook andere producten bekijken. Het mooie is dat deze productcatalogus aan de al bestaande Facebook Business Manager Catalogus gekoppeld kan worden. Daardoor hoef je jouw producten niet opnieuw toe te voegen. Dit is natuurlijk heel handig voor bestaande webshops die al adverteren via andere platformen!

Op de foto hieronder, van Matt Navarra, kun je zien hoe de verschillen zijn ten opzichte van de advertenties op Facebook en Instagram, vergeleken met de advertenties die gaan komen in WhatsApp.

advertenties in whatsapp facebook instagram

Iets voor jou?

Ben je benieuwd of deze functie iets is voor jou? Adverteer je al via andere platformen en vraag je jezelf af of deze (vernieuwde) vorm van adverteren via WhatsApp iets voor jou is?

Naast het adverteren via WhatsApp biedt WhatsApp Business ook talloze mogelijkheden om het klantcontact nog verder te personaliseren. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of om eens te sparren over de mogelijkheden.

Anderen bekeken ook

social media kanalen
adverteren op facebook
1
Hoi! Als je een vraag hebt, dan help ik je graag. We zijn elke werkdag geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Powered by